Vil du på højskole med Oceans of hope?  

Mere info og tilmelding: 
Oure Højskole og Oceans of Hope, mere info og tilmelding:
Læs mere om vores højskoleværdier her:


Oceans of hope højskole
Vi tilbyder et maritimt kursus til eksisterende højskoler, som har en sejlerlinje i forvejen. Eleverne lærer at forberede og udføre en længere sørejse med alle de kompetencer, det kræver. Og så sejler vi ud til sårbare havområder, dykker ned og lærer og formidler om dette i samarbejde med forsknings- og uddannelsesinstitutioner (fx DTU Aqua). Verdensmål 14, Livet i havet. Der er fokus på fællesskab, handlekraft og STEM. Vi binder højskolerne i Danmark sammen og sejler ud i verden. 

 

 


Oceans of Hope Højskole henvender sig til alle over 18 år, som har mod på at sove i en køjeseng ombord på en båd - og som tør sejle ud i verden og ind i livet.

 

 

Alle kan deltage på Oceans of Hope Højskole-kursus. Oceans of Hope har samtidig en historik, som også inkluderer mennesker (i alle aldre), der måtte være ramt hårdt i livet af fx kronisk alvorlig sygdom såsom sklerose, sukkersyge og kræft eller andre livsomvæltende omstændigheder.

 

Seneste blogindlæg

Opdagelses- og en genopdagelsesrejse

Opdagelses- og en genopdagelsesrejse

OCEANS OF HOPE HØJSKOLE – både en opdagelses- og en genopdagelsesrejse. Blog af Mikkel Anthonisen, stifter af Oceans of Hope Septembers lange blå skygger og dybe orange himmel farver himlen til eftertænksomhed. Vi er nu kommet hjem fra vores togt til Kosterhavets Nationalpark, hvor vi har dykket og lært om livet i havet. Det har været en fantastisk tur, og sammen med proskipperne fra Oure Højskole skal vi de kommende par måneder arbejde videre med temaet.

Logbog fra sidste højskole sejlads med proskippere fra Oure

Logbog fra sidste højskole sejlads med proskippere fra Oure

Kattegat -> Strandby Benedikte havde hundevagten (01:30 til 04:30) dog var der langt flere oppe på denne vagt, da Marcus havde lovet Jesper, at han ville lave hotdogs til natmad, hvilket gjorde at folk forblev oppe. Vi havde en masse vind på vej hjem, hvilket gjorde det til en mega fed sejltur, igennem nattens mørke og tåge. På et tidspunkt var vi meget tæt på et 120 meters containerskib, som vi kun kunne se på radaren, men ikke i virkeligheden, da tågen var så tyk. I løbet af den tidlige morgen passerede Ocean of Hope Skagen, og ved 12 tiden lagde vi anker ude ved Hirsholm for at holde fælles afslutning, med sang og musik. Vi ankom til Standby kl. 13 ish, hvor vi skulle række af, tømme køleskabe og gjort rent. Kl. 15:30 kørte vi mod Oure.

Logbog fra første højskole sejlads

Logbog fra første højskole sejlads

Den 5. september fik vi rigtig gang i Oceans of Hope Højskole sammen med Sejlerne fra Oure Højskole. Det har været en kæmpe fornøjelse. Skulle du have lyst til at komme på Oceans of Hope Højskole, så læs med herunder alt det de oplevcede i den første uge. Hvem kan komme på højskole med os? Vi er for ALLE der tør sejle UD I VERDEN - IND I LIVET Vil du med?

Når billedet siger mere end ord

Når billedet siger mere end ord

Halvandet døgn i søen på vej til Kosterhavets Nationalpark. Vinden har lagt sig helt her til aften, så vi sejler for motor - ind i vores logos farver 😊 (dronefoto: Kasper Biehlefeldt, Creature Film)

Marcus på sit første dyk

Marcus på sit første dyk

Første dyk Hør Marcus fra Proskipper på Sejlerne fra Oure fortælle om første gang, han prøver at dykke. Ikke i det Malaysiske Hav, som han ellers kender, men med Oceans of Hope Højskole ved Kullen i Sverige. Turen går til Klosterhavets Nationalpark I morgen tidlig med solopgangen går turen videre non-stop til Kosterhavets Nationalpark. En tur på 180 sømil, ca 25-30 timers sejlads med den vejrmelding, vi har fået. Vi tager vandprøver undervejs i samarbejde med SDU og lærer om livet i havet, SDG 14.

Oceans of Hope Højskole skudt i gang

Oceans of Hope Højskole skudt i gang

Oceans of Hope Højskole sammen med Sejlerne fra Oure Højskole Oceans of Hope Højskole tager sammen med Sejlerne fra Oure Højskole på togt til et af havets Hope Spots, Kosterhavets Nationalpark I denne uge sejler vi med på togt med Oure Højskoles ProSkipper-linje. Vi sejler op i Kosterhavets Nationalpark, hvor vi skal dykke og lære om livet i havet i dette område, som er udråbt som et Hope Spot af den internationale marineorganisation Mission Blue. Kosterhavets Nationalpark har fået denne status pga. sin betydning for det marine liv i såvel Skagerak, Kattegat og videre ned i de indre danske farvande og op i Østersøen.

I SAMME BÅD - PÅ SAMME PLANET

I SAMME BÅD - PÅ SAMME PLANET

Hej! Jeg har optimistisk iført mig en sommer T-shirt - selvom sneen har lagt sig i haven og nattefrosten stadig bider. Men vi tror på det - det bliver snart forår og sommer og dermed endnu en fantastisk sejlersæson med Oceans of Hope. Vi ses ombord! Kærlig hilsen Mikkel UD I VERDEN - IND I LIVET

Tilmelding til højskoleophold

Tilmelding til højskoleophold

Nu kan du tilmeldig dig Oceans of Hope Højskole MERE INFO OG TILMELDING: Ranum Højskole og Oceans of Hope Højskole, mere info og tilmelding:  www.ranumefterskole.dk/hojskole Kursus fra 16. april til 8. juli (12 uger) Oure Højskole og Oceans of Hope, mere info og tilmelding: https://oure.dk/nyheder-events/oure-hoejskole-saetter-en-mere-baeredygtig-kurs-for-sejlads Kursus fra 6. august til 16. decemberLæs mere om opholdet på Ranums højskoleside: Læs mere om Oceans of Hope højskolen: 

Oceans of Hope Højskole en realitet

Oceans of Hope Højskole en realitet

OCEANS OF HOPE HØJSKOLE ER EN REALITET - Sådan er overskriften på nedenstående artikel i Baadmagasinet (tak til journalist Øyvind Bordal og redaktør Søren Øverup) , og det er sandt. Vi tager nu imod tilmeldinger gennem de to højskoler, vi foreløbig samarbejder med, nemlig Ranum Højskole (kursus fra 16. april til 8. juli) Læs mere og tilmeld dig her og Oure Højskole (kursus fra 6. august til 16. december).På Boat Show i Fredericia  netop nu præsenterer vi vores koncept sammen, hvor jeg også holder foredrag om Oceans of Hope Højskole torsdag d. 2. marts kl 1615. Tak til Olav Storm Johannsen fra Ranum Efterskole College og til Jesper Henriksen fra Skolerne i Oure - jeg ser meget frem til vores fortsatte samarbejde, hvor eleverne skal lære at planlægge og udføre en længere sørejse og arbejde med Verdensmål 14 Livet i Havet - og meget mere  

10 år siden det hele startede!

10 år siden det hele startede!

Her ved overgangen mellem januar og februar 2023 er det 10 år siden, jeg offentliggjorde min plan om at sejle jorden rundt med mennesker med sklerose. English summary: Today it is 10 years ago I announced my plan for the global circumnavigation with PwMS. In Oceans of Hope we never stop dreaming - and we keep on living our dreams! We continue to sail and to develop new initiatives whilst the boat is getting a thorough refurbishment. Thank you and lots of love to all of you. Founder, Mikkel Anthonisen Det var en artikel i Scleroseforeningens blad, Magasinet, skrevet af Peter Palitzsch Christensen. "En læge, en båd, en drøm" hed artiklen - og tre dage senere havde jeg modtaget over 200 emails fra mennesker med sklerose, som ønskede at komme med på turen! Det siger noget om, hvor stærk en kraft, der er i drømme. Jeg kan huske min overvældelse. Jeg kan love, at alle fik svar. Jeg sad og svarede alle de håbefulde mennesker nærmest i døgndrift i ugen efter. Alle de sjæle og hjerter, der længtes efter at opleve eventyret, at mærke livet, at bidrage og være en del af holdet. Og jeg vidste, at jordomsejlingen skulle og kunne gennemføres! Mange af dem, der skrev til mig, kom med på jordomsejlingen - som jo blev en realitet og blev gennemført med afsejling i juni 2014 og hjemkomst i november 2015. Andre er siden kommet med på et af vores sommertogter eller har sejlet med Oceans of Hope Challenge. Jeg er dybt taknemmelig for al den opbakning og kærlighed, som Oceans of Hope har modtaget - og har fået lov til at give - gennem alle årene. Her 10 år efter, at Oceans of Hope blev født, er vi mere levende end nogensinde før. Nye eventyr venter forude. Vores båd, S/Y Oceans of Hope, gennemgår en hovedrenovering, vi fortsætter vores sommertogter med mennesker med sklerose, vores forskningsprojekt bliver udvidet til også at omfatte Oceans of Hope Challenge - og vi lancerer vores nye initiativ Oceans of Hope Højskole i samarbejde med Oure Højskole og Ranum Højskole. I Oceans of Hope holder vi aldrig op med at drømme - og vi bliver ved med at gøre vores drømme til virkelighed! UD I VERDEN - IND I LIVETI samme båd på samme planet Kærlige sejlerhilsner,Mikkel AnthonisenStifter af Oceans of Hope Læs artiklen:

Så kald det dog et "dannelsesår"

Så kald det dog et "dannelsesår"

Der skrives om såkaldte “Sabbatår” blandt unge for tiden. At det er alt for dyrt for samfundet. Atten milliarder har man vist kunnet regne sig frem til. Men lad os nu holde op med at kalde det “sabbatår”. Magen til åndsvagt ord i den sammenhæng skal man da lede længe efter (excuse my French). Det er dannelsesår! Selv brugte jeg fire år af slagsen; Rejser til søs verden over. Højskole. Arbejde på plastikfabrik (12 timer om dagen 7 dage om ugen i et halvt år for at få råd). De år har været helt definerende for alle de ting, jeg siden har gjort: læge, projektarbejde i den tredje verden, kaptajn, iværksætter (Oceans of Hope) m.m. Giv den gas, I smukke unge mennesker. Husk blot at tjene jeres egne penge til det. Det er bedst for både selvrespekt og samfund. Så må vi gamle, som ikke slides op i vores arbejde, sgu tage en tørn mere i den sidste ende, hvis det er det, der skal til (golfbanen løber ingen steder).Og hvem vil du selv helst hyre i dit firma eller mødes af i velfærdssamfundets tjenester? Ja, ikke også: den livserfarne, som har prøvet forskellige ting og lært sig selv og andre uden for sin egen boble bedre at kende. Til mine jævnaldrende: Istedet for at punke de i forvejen pressede unge, så engagér dig aktivt i frivilligt arbejde, start et projekt, lav en forandring i dit liv mod større bæredygtighed - og tag de unge med! De unge elsker, når vi “voksne” kan, vil og tør noget - og vil have dem med!  Tro mig, jeg ved det fra Oceans of Hope Blog indlæg af: Mikkel Anthonisen, læge og sømand, idémand til Oceans of Hope og stifter af Sailing Sclerosis Fonden.  

Besøg på Egmont Højskolen

Besøg på Egmont Højskolen

Det var en stor fornøjelse at besøge Egmont Højskolen igen og fortælle om Oceans of Hope og vores nye højskoleprojekt. Jeg både håber og tror, vi kan få et spændende samarbejde. Tak til dagens vært, Ingeborg Mate Holm, Egmont Højskolen, Dansk Handicap Forbund - og ikke mindst de mange fremmødte og veloplagte kursister.Hilsen Mikkel

Christine Antorini og LIFE besøger Oceans of Hope på Folkemødet

Christine Antorini og LIFE besøger Oceans of Hope på Folkemødet

Tidligere undervisningsminister Christine Antorini, nu direktør for læringscentret LIFE var forbi Oceans of Hopes stand på Folkemødet 22.

Fantastisk dag på Folkemødet

Fantastisk dag på Folkemødet

Så er den første dag på Folkemødet på Bornholm vel overstået.Teltet har summet af liv og spørgelystne unge som gamle. Vi har hygget, sunget sange fra højskolesangbogen og fået hilst på nye og gamle venner. Vejret har været skønt og stemningen har været rigtig god. Vi glæder os til i morgen til endnu en dag, hvor vi kan formidle vores tanker om Oceans of Hope Højskolen og oplyse om, hvordan du kan komme med på sommertogt, hvis du er ramt af sclerose.

Oceans of Hope er ankommet til Bornholm

Oceans of Hope er ankommet til Bornholm

Efter en skøn sejltur over Østersøen stævnede Oceans of Hope ind i Tejn havn på Bornholm ved middagstid.Mens nogle blev ombord og fik rengjort båden, drog andre mod Allinge for at gøre teltet klar til Folkemødet 22. Vi glæder os til en masse spændende besøg på vores stand!

Oceans of Hope klar til sommertogt og Folkemødet 2022

Oceans of Hope klar til sommertogt og Folkemødet 2022

Efter en lang vinter og en tur på værft i Gilleleje, hvor båden er blevet slebet, malet og har fået en ny motor er Oceans of Hope nu på vej mod Bornholm og Folkemødet.

Friheden betyder alt!

Friheden betyder alt!

Claus har for første gang siden han fik sclerose genvundet følelsen af frihed!

Besøg hos Trigon

Besøg hos Trigon

På sommertogten besøgte Oceans of Hope selvfølgelig Trigon Fonden - se video fra besøget

Om at sætte sig et fælles mål

Om at sætte sig et fælles mål

Når du er ombord på Oceans of Hope er den vigtigste ting at sætte sig et fælles mål.