Jordomsejling

I 2012 fik læge og sømand Mikkel Anthonisen idéen til en jordomsejling med mennesker med sygdommen sklerose (MS) som aktiv besætning. Mikkel Anthonisen havde i mange år overvejet, hvordan man kunne hjælpe mennesker med denne alvorlige og invaliderende sygdom - også i deres liv uden for hospitalets mure. MS er en sygdom i hjernen – men det er på en måde også en eksistentiel sygdom. Mange, som rammes af MS, mister en del af deres identitet og, måske værst af alt, mister troen på sig selv og troen på, at fremtiden har noget godt at bringe. Der var brug for at skabe en ny fortælling om dette at leve med en kronisk og invaliderende sygdom som MS.

En fortælling om muligheder og udfoldelse som menneske i et stærkt fællesskab, på trods af sygdom eller andre begrænsninger i livet. På den måde er MS med til at vise os alle, at vi ikke ved, hvad morgendagen bringer. Vi er alle sårbare og har brug for at være en del af fællesskabet. Den endelige inspiration til at sejle jorden rundt med mennesker med MS kom for Mikkel Anthonisen i hans arbejde på Rigshospitalets Skleroseklinik. En mand med MS ca. midt i halvtredserne kom ind i konsultationen på krykkestokke og satte sig, med et fortvivlet udtryk i ansigtet, tavst i stolen. Det viste sig, at han i sin egenskab af smed havde bygget sin egen båd i sin fritid for at udleve sin drengedrøm om at sejle jorden rundt. Men pga. sklerose var hans drømme og planer nu brast. Han sad som en viking med en tabt saga. Her røg det ud af Mikkel Anthonisen, at ”du skal da ud at sejle igen!”.

I 2013 blev Sailing Sclerosis Fonden stiftet, og d. 15. Juni 2014 stævnede Oceans of Hope ud på sin jordomsejling med mennesker med sklerose som aktiv besætning. En rejse, der blev fuldendt 17 måneder senere med hjemkomst til København d 15. November 2015. Her havde skiftende besætninger af mennesker med sklerose fra i alt 16 forskellige lande bidraget til at sejle hele vejen jorden rundt. Læs mere om Oceans of Hope, Around the World – Back to Life [hyperlinket]

Bog om Oceans of Hope og jordomsejlingen

Køb "Jorden Rundt – Tilbage til livet"

Foredrag

Book foredrag med Mikkel Anthonisen 

Seneste blogindlæg

10 år siden det hele startede!

10 år siden det hele startede!

Her ved overgangen mellem januar og februar 2023 er det 10 år siden, jeg offentliggjorde min plan om at sejle jorden rundt med mennesker med sklerose. English summary: Today it is 10 years ago I announced my plan for the global circumnavigation with PwMS. In Oceans of Hope we never stop dreaming - and we keep on living our dreams! We continue to sail and to develop new initiatives whilst the boat is getting a thorough refurbishment. Thank you and lots of love to all of you. Founder, Mikkel Anthonisen Det var en artikel i Scleroseforeningens blad, Magasinet, skrevet af Peter Palitzsch Christensen. "En læge, en båd, en drøm" hed artiklen - og tre dage senere havde jeg modtaget over 200 emails fra mennesker med sklerose, som ønskede at komme med på turen! Det siger noget om, hvor stærk en kraft, der er i drømme. Jeg kan huske min overvældelse. Jeg kan love, at alle fik svar. Jeg sad og svarede alle de håbefulde mennesker nærmest i døgndrift i ugen efter. Alle de sjæle og hjerter, der længtes efter at opleve eventyret, at mærke livet, at bidrage og være en del af holdet. Og jeg vidste, at jordomsejlingen skulle og kunne gennemføres! Mange af dem, der skrev til mig, kom med på jordomsejlingen - som jo blev en realitet og blev gennemført med afsejling i juni 2014 og hjemkomst i november 2015. Andre er siden kommet med på et af vores sommertogter eller har sejlet med Oceans of Hope Challenge. Jeg er dybt taknemmelig for al den opbakning og kærlighed, som Oceans of Hope har modtaget - og har fået lov til at give - gennem alle årene. Her 10 år efter, at Oceans of Hope blev født, er vi mere levende end nogensinde før. Nye eventyr venter forude. Vores båd, S/Y Oceans of Hope, gennemgår en hovedrenovering, vi fortsætter vores sommertogter med mennesker med sklerose, vores forskningsprojekt bliver udvidet til også at omfatte Oceans of Hope Challenge - og vi lancerer vores nye initiativ Oceans of Hope Højskole i samarbejde med Oure Højskole og Ranum Højskole. I Oceans of Hope holder vi aldrig op med at drømme - og vi bliver ved med at gøre vores drømme til virkelighed! UD I VERDEN - IND I LIVETI samme båd på samme planet Kærlige sejlerhilsner,Mikkel AnthonisenStifter af Oceans of Hope Læs artiklen: