Jordomsejling

I 2012 fik læge og sømand Mikkel Anthonisen idéen til en jordomsejling med mennesker med sygdommen sklerose (MS) som aktiv besætning. Mikkel Anthonisen havde i mange år overvejet, hvordan man kunne hjælpe mennesker med denne alvorlige og invaliderende sygdom - også i deres liv uden for hospitalets mure. MS er en sygdom i hjernen – men det er på en måde også en eksistentiel sygdom. Mange, som rammes af MS, mister en del af deres identitet og, måske værst af alt, mister troen på sig selv og troen på, at fremtiden har noget godt at bringe. Der var brug for at skabe en ny fortælling om dette at leve med en kronisk og invaliderende sygdom som MS.

En fortælling om muligheder og udfoldelse som menneske i et stærkt fællesskab, på trods af sygdom eller andre begrænsninger i livet. På den måde er MS med til at vise os alle, at vi ikke ved, hvad morgendagen bringer. Vi er alle sårbare og har brug for at være en del af fællesskabet. Den endelige inspiration til at sejle jorden rundt med mennesker med MS kom for Mikkel Anthonisen i hans arbejde på Rigshospitalets Skleroseklinik. En mand med MS ca. midt i halvtredserne kom ind i konsultationen på krykkestokke og satte sig, med et fortvivlet udtryk i ansigtet, tavst i stolen. Det viste sig, at han i sin egenskab af smed havde bygget sin egen båd i sin fritid for at udleve sin drengedrøm om at sejle jorden rundt. Men pga. sklerose var hans drømme og planer nu brast. Han sad som en viking med en tabt saga. Her røg det ud af Mikkel Anthonisen, at ”du skal da ud at sejle igen!”.

I 2013 blev Sailing Sclerosis Fonden stiftet, og d. 15. Juni 2014 stævnede Oceans of Hope ud på sin jordomsejling med mennesker med sklerose som aktiv besætning. En rejse, der blev fuldendt 17 måneder senere med hjemkomst til København d 15. November 2015. Her havde skiftende besætninger af mennesker med sklerose fra i alt 16 forskellige lande bidraget til at sejle hele vejen jorden rundt. Læs mere om Oceans of Hope, Around the World – Back to Life [hyperlinket]

Bog om Oceans of Hope og jordomsejlingen

Køb "Jorden Rundt – Tilbage til livet"

Foredrag

Book foredrag med Mikkel Anthonisen 

Seneste blogindlæg