<h1>Logbog fra første højskole sejlads</h1>

Logbog fra første højskole sejlads

Den 5. september fik vi rigtig gang i Oceans of Hope Højskole sammen med Sejlerne fra Oure Højskole. Det har været en kæmpe fornøjelse.

Skulle du have lyst til at komme på Oceans of Hope Højskole, så læs med herunder alt det de oplevcede i den første uge.

Oure -> Dragør -> Hven

Vi startede dagen ud med at påmønstre på Oceans of Hope⛵️. 

Vi skulle have madvarer ombord og række sejl til. Efter båden var blevet klargjort, kom det sidste af besætningen, som var dykker instruktør Mikkel Nordsäter og biolog Ester. 

Vi startede vores sejlads med at sætte kurs mod Hven kl. 14:30. Her blev vi også indviet i vagtplanen, som for gasterne bestod af 3 timers vagter og 6 timers fri. Da vi ankom til Hven, kastede vi anker lidt uden for Kyrkbackens Havn. 

Gummibåden kom i vandet, men påhængsmotoren ville ikke helt samarbejde med os, og maskinmester Rasmus Koch kom på opgaven, for at løse problemet.
Da påhængsmotoren var fikset, sejlede vi ind til Hven for at gå en tur, og se st. Ibbs kirke.

Solnedgangen over Oceans of Hope

Hven -> Küllen -> Gilleleje 

Vi sejlede fra Hven klokken 7:00, op mod Kullen, hvor vi skulle ud og dykke. Nogen havde dykkercertifikat, men for andre var det første gang, de skulle ud og prøve det.

Himlen var ligeså blå, som vandet vi skulle ud og dykke i. Det var 20 grader, og solen stod højt på himlen☀️. 

Efter dykkerturen og en kort ekspedition i gummibåden helt ud til Küllen, satte vi sejl mod Gilleleje, hvor vi en sidste gang lagde i havn, inden vi satte kurs mod nord, til Kosterhavets Nationalpark. 

I Gilleleje fik vi videografen Kasper ombord på båden, han skulle lave en pitch til en dokumentar om Ocean of Hope samarbejdet med Oure Højskole.

Dykkertid

Gilleleje -> Kosterhavets Nationalpark 

Vi var tidligt oppe i dag, den planlagte afgang fra Gilleleje var sat til kl 6:00. Så sammen med solopgangen, gled vi stille ud af havnen og satte kurs mod nord. 

Efter morgenmaden satte vi sejl, og gled stille afsted med 4-5 knob. Ud på eftermiddagen faldt vinden yderligere, det gav mulighed for et badestop midt i Kattegat. Herefter forsatte vi videre for motor. 

Maskinmester Rasmus kom på banen igen, og fik fikset spilerstagen, da vi havde et lille håb om, at kunne få spileren op, dette skete dog ikke. 

Dagen sluttede med et godt aftensmåltid og æblekage, så vi var klar til at forsætte sejladsen ud i natten.

Ankomst Kosterhavets Nationalpark

Efter en lang rolig nat-sejlads med en spændende navigation igennem lysene fyrtårne og blinkende afmærkninger med masser af stjerneskud i himlen, kom vi til Kosterhavets Nationalpark klokken 10 om morgenen. Straks fik vi gang i en dykkertur, ned for at se hummer og fiske yngel. Vi andre gik en tur på sydkoster for også at se naturen på land.

Efter dykkerturen lagde vi os i havn, hvor vi begyndte med at lave lækkert aftensmad, her blev der brugt 30 avokadoer til forret, og spiste kylling i karry derefter. Således var der også en lille forfriskning til maden.

Kosterhavets Nationalpark

Dagen startede med pandekager😋 og efterfølgende gik turen til Nord koster. Klokken 13.00 sejlede vi fra øen, og ud til turens sidste dykker spot, hvor der var mulighed for at se dybhavs koraller. Det blev til nogle helt faktiske dyk, som vi sent vil glemme. 

Mens andre dykkede, havde vi også et hold afsted for at samle affald på den lille klippe ø, som vi var ankret op til. Dykkerholdet fandt også en hummertjene, som de tog med op. 

Ud på aften startede vi på at gøre skibet klar til rejsen mod Strandby. Vejrudsigt havde gjort det klart, at vi ville få lidt mere vind ud på natten. Det betød at forsejlet måtte skiftes til et nummer mindre. Så mens mørkt faldt på, lettede vi ankret og startede arbejdet med at gøre skibet sø klar, dette var som Jesper ville kalde det:“ Fucking legendarisk”.