<h1>I SAMME BÅD - PÅ SAMME PLANET</h1>

I SAMME BÅD - PÅ SAMME PLANET

Hej!

Jeg har optimistisk iført mig en sommer T-shirt - selvom sneen har lagt sig i haven og nattefrosten stadig bider. Men vi tror på det - det bliver snart forår og sommer og dermed endnu en fantastisk sejlersæson med Oceans of Hope.

Jeg. glæder mig virkelig meget til dette års sæson. Vi skal selvfølgelig som altid på et sommertogt med vores MS-besætninger. Det er klart. Det er vores grundsten, vores DNA - at vi forstår, hvad sejlads kan for enkelte og for fællesskabet.

Og så er det også i år, vi starter Oceans of Hope Højskole med to pilotprojekter. Et i samarbejde med Ranum Højskole og et med Oure Højskole. Det kommer der meget mere om i løbet af sommeren.

Oceans of Hope Højskole tilbyder et maritimt kursus til eksisterende højskoler i samarbejde med forsknings- og uddannnelsesinstitutioner.

Eleverne skal være med til at forberede og gennemføre en sørejse på åbent hav med S/Y Oceans of Hope, vores 67 fods sejlbåd. Vi sejler ud til områder i havet med særlig betydning for havets biodiversitet.

Vi undersøger økosystemerne i havet fra de mindste bestanddele, alger/plankton, og op til de største dyr øverst i fødekæden, fra mikro til makro. Havet lider. Vi skal forstå, hvordan vi ved at beskytte udvalgte områder i havet kan få det til at regenerere, Verdensmål 14: Livet i havet. Og vi ser på sammenhængen mellem havets trivsel og livet på land. Vi vil på Oceans of Hope Højskole undervise i, hvordan det hele hænger sammen. Vi er i samme båd, på samme planet.

Alt dette vil vi komme mere ind på i den kommende sejlersæson med en masse konkret eksempler og med en masse dejlige billeder og fortællinger fra Oceans of Hope.

Vi ses ombord!

Kærlig hilsen Mikkel

UD I VERDEN - IND I LIVET