Morgenstund har guld i mund

Kl. 07:00 lettede vi fortøjningerne og gled stille ud af havnen i Marstal med kursen mod Sønderborg.

Udsejlingen var meget smuk med solopgang og enkelte krusninger på vandet. Vejret var intet mindre end fantastisk, hvorfor flere valgte at spiste morgenmad i solen på dækket.

Alarm brød stilheden

Den rolige morgenstund blev brat afbrudt af skibets brandalarm, som straks fik alle mand op på mærkerne. Der var røg i køkkenet! Det viste sig dog blot at være Tobias, som stegte rugbrødsmadder på en brandvarm pande med smør. Efter at have fået åbnet alle tænkelige luger og Mikkel fik trykket på en masse knapper ved styrmandsbordet, indfandt roen sig atter ombord.

Med Ærø om styrbord

Vi bevægede os langsomt og for motor mod Als med hav og himmel som kulisse. Vandet klukkede skønt under stævnen og var ren lise for sjælen. Øjet kunne se helt derud, hvor himlen rører havet. 

Solskin ombord

Alle fik sol på næsen og op ad formiddagen røg de første uldtrøjer af til fordel for shorts og t-shirts. Både marsvin og motorbåde krydsede vores vej, inden vi smed anker syd om Als for at hoppe i bølgen blå. Både store og små tog udfordringen op og svingede sig i bedste Tarzan-stil ud med reb fra bommen.

Dannebrog i sigte 

Ved indsejlingen til Sønderborg kom vi forbi både Sønderborg slot og det smukke kongeskib Dannebrog. 

Kongeskibet Dannebrog

Efter en virkelig skøn dag på havet takkede Josefine og Mette af for denne gang og gik på land. Ombord kom i stedet det nyreparerede storsejl, som Mikkel hentede i Aabenraa i løbet ad eftermiddagen. 

Storsejl retur fra reparation