Falsterbo Kanal _ Anna Dalbjerg

Smiler ... det er allerede en god tur

Jul 19, 2018, by Anne Dalbjerg

Findes der noget bedre end at vågne op til duften af friskbagt morgenbrød? Så vågner man lidt mere og mærker den stille bevægelse af køjen, og så husker man, at man er ombord Oceans of Hope..... summen af liv begynder rundt på skibet.

Inden afgang i Skovshoved ankom nogle besætningsmedlemmer i kørestol og på krykker. Men det var på landjorden. Nu er hjælpemidlerne blevet “forvist”, da energien er en anden ombord. Hjælpen er lige ved hånden, da hinandens styrker og svagheder er hurtigt afkodet og falder helt naturligt. Bare det at være ombord virker bedre end nogen medicin.

Falsterbo kanalen kaldte på os i går. Vi fik tjekket op på områdets historie, mens båden gled forbi duftende fyrretræer langs kanalen. Man bliver mindet om naturens skønhed og kræfter og, man havde næsten glemt, hvor tæt man er på historiske steder, hvor søslag en gang fandt sted

Indkøb sker omkring havnene og opfindsomheden er stor, når der tales forslag til maden... nogle gange falder snakken på jordomsejlingen, maden, oplevelserne, stederne, besætningsmedlemmerne.

Det er tydeligt - man træder ombord og direkte ind i et fællesskab, hvor man føler sig hjemme - de fleste sejlede ikke samme strækning på jordomsejlingen, men det betyder intet og giver kolorit til samtalerne.

“Sikke en flot stor båd. Ha’ en god tur” lyder det fra en anden båd i havnen med stævnen sat mod en ny destination. Smiler - det er allerede en god tur.

OOH-hilsner fra Anne Dalbjerg

This article was written by