Skælskør II

Nyt om den blå-grønne højskole

News Nov 7, 2018, by

(By Mikkel Anthonisen)

Tirsdag den 6. november holdt vi møde i det Røde Pakhus i Skælskør om den højskole, som jeg og Kristiane Ravn Frost fra økosamfundet Oasis arbejder på.

Vores vision at skabe en fremtidsorienteret højskole, der med stærk bevidsthed om vores rødder og identitet aktivt bidrager til løsningen på klodens udfordringer.

Målet er at ruste eleverne til at tage ansvar for deres eget liv og for fællesskabet med kompetencer indenfor projektledelse og iværksætteri.

Vi kalder den indtil videre den Blå Grønne Højskole med rødder i vores danske identitet som både landsbrugsland og søfartsnation. Vi vil dyrke og lave vores egen mad og forsøge at leve på en bæredygtig måde for planetens, vores egen og vores børns skyld. Og vi vil skabe stærke fællesskaber, hvorigennem vi sammen tør rejse ind i en uforudsigelig fremtid.

Her er et link til en artikel om mødet i Sjællandske Medier: https://sn.dk/…/Udsyn-til-verden-paa-Moelleb…/artikel/787946

Med mødet i aftes i Det Røde Pakhus ville vi melde klart ud til borgerne i Skælskør og i Slagelse kommune, hvad vores idéer med højskole og økolandsby er. Vi har henover sommeren lært hinanden godt at kende og står nu frem med et samlet oplæg til den Blå Grønne Højskole. Vi har også været i dialog med flere politikere fra Slagelse Kommune. Alle har været oprigtigt interessede i at høre om vores planer, og flere var da også mødt frem her til aften sammen med ialt over 100 Skælskør-borgere.

Sagen er dog den, at skal vi lykkes med vores projekt, vil det kræve en ændring af den lokalplan 1162, som aktuelt er i høring for Møllebakken. Vi er derfor meget glade for, at borgerne nu på eget initiativ starter en støtteforening og en underskriftsindsamling for højskolen. Nu gælder det den offentlige høring d. 20. november, hvor vi håber, borgerne vil møde talstærkt op til støtte for, at vi sammen kan skabe et levende og visionært undervisningsmiljø i Skælskør med udsyn til verden.

This article was written by